Lajikokeilu nro 1 Laser tag

Kuva: Megazone

LAJIKUVAUS OHJAAJAN KERTOMANA:

Megazone on sisätiloissa pelattava joukkuepeli. Pelialueena toimii uv-valoilla valaistu sokkeloinen kenttä, jossa on kolmelle joukkueelle omat tukikohdat.

Monet tuntevat Megazonen lasten synttäreiltä tai polttareilta/yritystapahtumista hauskanpitona, mutta kyseessä on laji nimeltä laser tag, jota voi myös harrastaa. Normaaleilla avoimilla vuoroilla Megazonessa pelataan hyvin yksinkertaisilla säännöillä perusmuotoista tiimi- tai solopeliä, mutta peli-illoissa tai muissa tapahtumissa pääsee kokeilemaan myös erikoispelimuotoja. Lisäksi harrastajilla on omat treeninsä 1-2 kertaa viikossa.

Mitä jalkapallossakin tarvittavia ominaisuuksia laji kehittää?

Lajina laser tag on taktinen joukkueurheilulaji, joka vaatii sekä kehittää aerobista kuntoa ja peliälyä.

Junioreille ja aikuisille on omat treeniryhmänsä, joita vetää Jyväskylän Laser Tag Urheilijat ry. Mukaan on helppo tulla, sillä pelaamiseen ei vaadita mitään omia varusteita. Lajissa järjestetään kilpailuja jopa MM-tasolla.

MEIDÄN KOKEMUS:

Olimme niin innoissamme tästä lajikokeiluhommasta, että otimme pienen varaslähdön kokeilemalla ensimmäistä lajia jo ennen vuoden vaihdetta.

Huomasimme ilmoituksen 2h megapeli-illasta Jyväskylän Megazonessa. Kyseessä oli peli johon sai tulla kuka tahansa ja heistä koottiin kolmeen tiimiin joukkueet. Paikalle saapui reilu parikymmentä ihmistä. Määrä oli mainio, koska joukkueen tytöt saivat luotua oman "Green Teaminsä". Vain yksi meistä oli kokeillut lajia aiemmin ja hieman ennakkoluuloja tätä juttua kohtaan meillä kieltämättä oli. Ennen pelin alkua porukka koottiin katsomaan selkeä ohjenauhoitus. Varusteiksi riittivät tukevat kengät ja normaalit rennot vaatteet, sekä varusteista tärkein : VESIPULLO!

Seuraavaksi saimme peliliivit, aseet, sekä katsottiin, että kaikki toimii. Viimeiset ohjeet ohjaajalta ja pääsimme pelialueelle. Mielessä kävi olisiko 2h peliaika liikaa ja kävisikö tylsäksi, mutta kuinka väärässä olimmekaan. Peli vei mennessään. 20 min pituisiin jaksoihin jaettu aika meni kuin siivillä.
Välissä pidettiin pieni tauko, päätettiin porukassa seuraavan pelin tyyli ja tankattiin nestettä. HIKI nimittäin virtasi. Pelin tiimellyksessä syke nousi ja adrenaliini virtasi. Kun summeri ilmoitti GAME OVER ja liivi pimeni, vasta tajusi kuinka keskittynyt peliin oli ollut.

Kahden tunnin pelin jälkeen aulaan saapui kaikkensa antanut hikinen porukka. Lopuksi vielä jokainen halukas sai omat pelituloksensa. Lajissa on erityisen hauskaa, että samassa pelissä peliporukka voi olla hyvinkin eri ikäistä. Syke nousee, hiki virtaa ja hauskaa on ihan TAKUUVARMASTI !

Se joka on sitä mieltä, että tätä ei voi sanoa liikunnalliseksi harrastukseksi, ei varmasti ole lajia koskaan kokeillut.

TYTTÖJEN TIUKKA TUOMIO:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lajikokeilu nro 2. Syvänveden vesijumppa

Lajikokeilu nro 4 : Itsepuolustuslajit